Crepi

Crepi, ook bekend als gevelbepleistering of gevelbekleding, is een speciaal soort pleister dat op de buitenkant van een woning wordt aangebracht. Crepi geeft de gevel een nette en gladde uitstraling en biedt tegelijkertijd bescherming tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Daarnaast wordt crepi gebruikt om isolatiemateriaal te bedekken, waardoor uw huis in de winter warmer blijft en in de zomer koeler. Crepi functioneert zowel als gevelbekleding als een vorm van gevelrenovatie. Crepi is een uitstekend product dat op veel plaatsen in België op de gevel wordt aangebracht.

De crepi-specialisten van Crepi België hebben uitgebreide ervaring met het aanbrengen van crepi.

Kosten van crepi

Aan het mooi en glad maken van uw gevels met crepi zijn kosten verbonden. De prijs van crepi varieert afhankelijk van uw keuzes:

  • Een gewone laag crepi (minerale of synthetische) kost tussen de €40 en €80 per vierkante meter gevel.
  • Een speciale crepi afwerking zoals “krabpleister” kost ongeveer €80 per vierkante meter gevel.
  • Bij het plaatsen van isolatie liggen de kosten voor crepi tussen de €80 en €140 per vierkante meter gevel.

De exacte prijs van crepi hangt af van verschillende factoren:

  • De grootte van uw woning.
  • De staat van de muur waar we crepi op aanbrengen.
  • De bereikbaarheid van de muur.
  • Het type crepi dat u kiest.

Zodra deze factoren in kaart zijn gebracht krijgt u een goed beeld van de kosten van crepi.

Wilt u weten wat uw kosten zijn voor crepi?

Vraag dan een offerte aan voor het aanbrengen van crepi door Crepi België

  • Als u op de blauwe knop klikt dan komt u op onze offertepagina.
  • Onze crepi offertes zijn gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast.
  • Uw crepi offerteaanvraag wordt verstuurd over een beveiligde verbinding.

Voordelen van crepi

Energiebesparing door crepi

Het isoleren van uw woning met crepi levert aanzienlijke energiebesparingen op. De isolatie houdt de warmte binnen, en crepi versterkt dit effect, wat resulteert in lagere energiekosten en maakt het een slimme investering.

Speciale kleuren en afwerkingen met crepi

Crepi biedt een ruime keuze aan kleuren en afwerkingen. Met meer dan 800 beschikbare kleuren crepi vindt u altijd een passende kleur voor uw woning. Diverse afwerkingsmogelijkheden van crepi geven uw huis een unieke uitstraling.

Crepi is geschikt voor alle woningen

Crepi past bij alle soorten woningen, of het nu een modern huis is of een woning op het platteland. Crepi combineert een mooie en authentieke uitstraling en past daardoor bij bijna elk type woning.

Crepi is betaalbaar

Het aanbrengen van crepi op uw woning is relatief betaalbaar. De kosten voor minerale en synthetische crepi liggen tussen de €40 en €80 per vierkante meter. Voor krabpleister betaalt u €80 per vierkante meter. Bij het toevoegen van isolatie bedragen de kosten tussen de €80 en €140 per vierkante meter. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van uw huis, de staat van de muur, de bereikbaarheid ervan en de gekozen afwerking.

Crepi biedt bescherming tegen vocht

Crepi biedt effectieve bescherming tegen vocht, waardoor regenwater niet in de muur trekt en grote vochtproblemen in huis worden voorkomen.

Soorten crepi gevelbekleding

Minerale crepi

Minerale crepi, een sierpleister gemaakt van natuurlijke materialen zoals zand, kalk en cement, wordt in een dikke laag van ongeveer 12 tot 15 millimeter op de muur aangebracht. Dit geeft de muur een ruwere uitstraling en is ideaal voor het verdoezelen van oneffenheden in oudere muren. Minerale crepi, ook bekend als “krabpleister”, staat bekend om zijn speciale, mooie afwerking.

Synthetische crepi

Synthetische crepi, ook wel siliconen crepi of kunstharspleister genoemd, bestaat uit kalk, aangevuld met kunsthars en andere grondstoffen en kleuren. Deze gevelbekleding wordt vooral aanbevolen bij het aanbrengen van isolatie. Synthetische crepi heeft een gladdere uitstraling dan minerale kalkpleister, is beter bestand tegen krassen en stoten en blijft schoner omdat vuil er minder aan hecht. Bovendien is synthetische crepi bestand tegen schimmels, mossen en algen en houdt het stand in diverse weersomstandigheden. Een nadeel is dat de kleur van synthetische crepi minder lang mooi blijft, aangezien alleen de bovenste laag gekleurd is.

Plaatsing van crepi gevelbekleding

Het plaatsen van crepi verloopt meestal in verschillende stappen. Eerst schakelt u een crepi-specialist in na het opvragen van offertes. De specialist begint met voorbereidende werkzaamheden, omdat een goede voorbereiding cruciaal is. Na de eerste voorbereidingen volgen nog enkele stappen voordat de crepi wordt aangebracht. In de laatste fase zorgt de specialist voor de afwerking en het opruimen van de werkplaats.

Voorbereiding van de plaatsing van crepi

Voor de plaatsing van crepi zijn er diverse materialen nodig, zoals een afvalcontainer, een steiger en de benodigde producten. Alles wordt zorgvuldig afgedekt om vuil te voorkomen tijdens het aanbrengen van de sierpleister, zoals ramen, deuren, het voetpad en uw terras.

Bescherming van de gevel met hoekprofielen

Hoekprofielen worden geplaatst om de gevelhoeken te beschermen en dienen tevens als geleider voor het crepi pleistermateriaal.

Aanbrengen van een wapeningsnet

Een wapeningsnet voorkomt barsten en scheuren in de gevel, wat resulteert in een egale en nette uitstraling met de crepi.

Plaatsing van crepi zonder isolatie

Wanneer er geen isolatie wordt aangebracht, moet het wapeningsnet rechtstreeks op de oude gevelbekleding worden geplaatst. Dit proces wordt 2 tot 3 keer herhaald om scheuren te voorkomen.

Plaatsing van crepi met isolatie

Bij het aanbrengen van isolatie is slechts één wapeningsnet nodig. De isolatieplaten absorberen de grootste schokken op de gevel. De isolatie wordt met lijm op de gevel bevestigd, waarna het wapeningsnet erop wordt aangebracht.

Aanbrengen van crepi

Siliconenpleister of synthetische crepi wordt meestal in drie lagen aangebracht: de basislaag, versteviging met een wapeningsnet en vervolgens de hechtingslaag. De kunstharspleister zelf wordt als afwerkingslaag geplaatst.

Bij minerale sierpleister wordt één laag aangebracht, tussen de 12 en 15 mm dik. Na het drogen wordt een speciaal krasbord gebruikt om de gewenste structuur aan te brengen.

Crepi reinigen met een hogedrukspuit

Het soort crepi gevelbekleding bepaalt de manier van schoonmaken. Minerale sierpleister (gemaakt van natuurlijke materialen zoals zand en kalk) mag niet worden gereinigd met een hogedrukspuit, omdat er stukken van de crepi kunnen loskomen. Synthetische crepi (gemaakt van kunststoffen) kan wel worden gereinigd met een hogedrukspuit, maar enkel met lage druk om beschadiging te voorkomen.

Offerte voor crepi aanvragen?

Wilt u crepi laten aanbrengen door een vakman? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor de beste crepi-vakmensen in België.

  • Onze crepi offertes zijn gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast.
  • Uw crepi offerteaanvraag wordt verstuurd over een beveiligde verbinding.
Scroll to Top